Tvrtka PAN PARKET d.o.o. osnovana je 1996. godine s djelatnošću proizvodnje parketa, odnosno djelatnošću u grupi D.D. 20 prerada drva i proizvodnja proizvoda od drva. Kroz dugi niz godina društvo je težilo postupnom povećanju prometa kroz niz aktivnosti da bi se učvrstila baza poslovanja. Tvrtka bazira svoj razvoj na kadrovskom potencijalu proizašlom iz dugogodišnje tradicije u preradi drva na području Virovitičko-podravske županije, Orahovice i Čačinaca.

Nabavno tržište je dominantno domaće, budući da u strukturi dobavljača prevladavaju hrvatske tvrtke. Sirovinski gledano, sva drvna sirovina nabavlja se od lokalnih pilana u obliku piljenica ili namjenskih elemenata, a iste trupce nabavljaju od Hrvatski šuma d.o.o. Kako je tvrtka orijentirana na izradu finalnog proizvoda, godišnje oko 500.000 m2, a namijenjenog izvozu od 90% od ukupno proizvedene količine, ostvaruje pravo na nabavku trupaca po povlaštenim uvjetima, odnosno na prava za sklapanje višegodišnjeg ugovora za kupnju drvne sirovine. Kako ne posjedujemo primarni pilanski kapacitet, ista prava za kupovinu hrastovih kupaca prenosimo na naše dobavljače – pilane koje na taj način mogu imati redovitu opskrbu trupcima, a PAN PARKET ima garanciju povoljne kvalitete ulazne sirovine odnosno poluproizvoda nužnih za naš proizvodni ciklus.

Tvrtka trenutno zapošljava oko 130 djelatnika, te uz Europu koja je i dalje glavno tržite izvozi na skoro sve naseljene kontinente svijeta osim Australije.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Top